Sunday, 30 October 2011

MULUT SENYUM WALAU HATI NANGEH :')



assalamualaikum :) hri ni p kolah mcm besa. then jawab exam ekonomi asas. aku tk makan pon kad kolah td sb mlas nkp kantin. kantin tiap2 masa rmai org. mlas nak menghimpitkan diri kad kantin tu. baek aku dlm klas sembang merapu dgn mmbe2 aku. gelak syok :) suma benda yg aku buad tiap2 hari mcm ni lha. kdang2 ada sikit ja perubahan. aku p kolah tiap2 hari tk stres aku snyum. tk snyum aku stres. tapi aku rasa aku lbey bnyk stres dari snyum. aku tk tau sb apa aku perlu rasa mcm ni. mlut aku ni dah keras nak snyum. aku snyum sb ada mmbe2 yg sentiasa support aku dari belakang,depan,kiri dgn kanan aku. ty sngt2 :'). 

sejak dua tiga bulan ni aku rasa mcm2. aku dah mula jadi sorang yg "pendiam". lbey bnyk dengaq dari ckap. kalau dah tk tahan sngt aku akan hngaq jgk. tk tau lha smpai bila nak jd mcm ni. hidup aku dah berubah bnyk walaupun org nmpk aku happy. tapi depa tk tau dlm ni saket sngt3. kdang2 aku rasa mcm dah tkdak org yg syg aku. except family aku lha. lha ni aku lbey bnyk dlm bilik dari kluaq p merata. dulu pantang ja msti muka aku round satu kg ni. p merendek tngok org lepas tu gelak. bukan aku nak kata kad org tapi ni lha kenyataan dea. makin lama makin parah kau nak tima benda ni. nak senyum dah sngt2 pyah. kdang2 dmam pon org tk ambek tau sb depa ingt aku ni tk penting dalam hidup depa. weyy ingt aku tkdak hati dgn perasaan kot ? kdang2 mcm nak gila aku pkiaq. aku pkiaq mcm2. pkiaq psai taun depan walaupun lambat lg. lmbat apanya. ada lagi 2bulan dah nak masuk 2012. weyy sat sngt dah. aku pon dah nak masuk 17tahun n MOHD FARHAN pon dah nak masuk 21tahun :) wahh dah besaq aku naa :D

okay back to title. lha ni mkn tido aku pon dah tk menentu. buad suma benda jadi tk btoi sb dah tk bole pkiaq bnda yg btoi. aku kad umah pon tkdak sapa aku nak ngadu. nak ngadu kad ibu aku ? mampoih lha kena. *aku tk suka babit ibu aku dlm masalah yg aku sndiri p cari. suma benda aku harap sngt nak selesai sndiri. tapi aku dah cukup hepy dgn ada mmbe sebelah aku yg sentiasa syg n bg nasihat kad aku. iloveyou lha weyy xD ! hari ke hari aku jadi mcm org bodo tgu benda yg tk tau dapat ka dak. hampa paham dak ? apa maksud org bodo ? heh --'. org bodo its mean mcm tgu benda yg mmg tkkn dapat. tkkn dapat ? benda apa ? okay nvm lha. tk pyah ambek tau. aku nangeh sorang2. aku senyum dgn mmbe2. aku ngadu kad depa pon just nak bg kurang sikit rasa susah hati aku. tiap2 mlm mesti tk bole tido. so p sch mmg wajib tido. naseb lha exam week. klau dak mampoih kena dgn cegu :D. aku suka tido so what ??

aku pkiaq apa heh ? nak kata pkiaq laki aku mna kawen lg. oihh lmbt lg wey. ketas SPM pon tk tngok lg. gela ka kawen awai2. nak mampoih ? HIKHOK^^. taun depan stat lha kami nak kumpui suma tenaga utk jawab exam. tau tau tk tido kot. tido tk tido sama ja. mcm tu jgk. klau bole jawab insyaAllah lha. klau tk bole ? hihi^^ kawen lha kak long oii. tkmau cek nak blajaq lg. cek suka nkp smbung blajaq. nk dapat pengalam baru and tringin nak hdup kad tempat org. aumm aumm tk pnah dok jauh dari family. jom jom. buad SPM bagi bguih2 kita p jauh2 naa :)


aku tak mau cita bnyk dah. aku tk tau nak settle bnda ni mcm mna. even kwn2 aku pon susah nak tlong. ni berkaitan dgn hati n prasaan aku. susah sngt. letih mcm ni ohh. mkn tido buad keja pon tk bole. okay aku tk tau nak merapu apa dah. act aku boring aku terasa dgn dea. dah bnyk kali aku terasa mcm ni. dea tk pnah pkiaq aku. aku ja pkiaq dea. tapi biaq lhaa. hati masing2 kan. kay bye. mai sini. muahh pipi kiri n kanan hmpa :* 

P/S : entry ni aku tk kata kad sapa2 n aku tk mau cita apa msalah aku. sory naa. tolong paham situation aku mcm mna :)


thanks for reading dear

No comments:

Post a Comment